Weekend Vama Veche – Kaliakra

IMG_8271
Cu ocazia unui w/e prelungit in Vama Veche ne-am desprins putin de rutina si am vizitat zona rezervatiei naturale Kaliakra aflata la doar cateva zeci de km de granita.


View Larger Map

Ne-am oprit intai la ferma de midii Dalboka, o alegere foarte buna, mancarea fiind excelenta, proaspata si destul de ieftina. Am servit diverse bunatati, de la midii pane, guvizi, calcan si hamsii la midii cu cocos si midii cu mere si stafide. Am admirat de asemenea peisajul in care se observa si ferma aflata la cateva sute de metri de tarm. Daca vreti sa incercati mancarea de la Dalboka ar fi bine sa va faceti rezervare cu o zi inainte iar masina sa o lasati in parcarea din varful pantei pe care soseaua coboara spre mare (este ingusta, destul de abrupta iar daca ploua solul malos face foarte dificila orice manevra). Mai multe detalii gasiti pe site-ul lor: www.dalboka.com

Ne-am suit din nou in masina si am mers apoi mai departe catre fortareata aflata la cativa kilometri distanta, la capul Kaliakra. Peisajul este foarte frumos, acolo aflandu-se si o rezervatie naturala unde se spune ca pot fi observati delfini, cormorani si alte specii comune Marii Negre. Coasta este foarte abrupta, stancile inalte de 60-70 de metri aducandu-ne aminte la o scara mai mica de Portugalia. Obeliscul aflat in cel mai ianintat punct de uscat spre larg este construit in cinstea celor 40 de tinere despre care legenda spune ca s-au aruncat in mare pentru a nu fi capturate de Otomani.

Dupa aceste doua opriri ne-am retras in locatia unde ne cazam de obicei in Vama Veche, mai precis Club D’Or, un complex de vile cu conditii de cazare decente, mancare foarte buna si o piscina imensa.

Restul timpului ni l-am petrecut in mod “traditional” Vama Veche :) prin locurile batute si cunoscute de multi.

A fost un weekend frumos si am decis sa incercam cat de curand si litoralul Bulgaresc despre care am auzit lucruri bune.

Comments are closed.

Etichete

Calendar

December 2017
M T W T F S S
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031