Plaja Vadu

20110807-Vadu-38

Plaja Vadu este situata la aproximativ 25km de Navodari, langa satul Vadu, comuna Corbu.
Este o plaja salbatica, neamenajata, ce se adreseaza celor ce vor sa fuga de aglomeratia din statiuni si sunt dispusi sa renunte la confort pentru a fi doar ei impreuna cu marea. Pentru ca la Vadu nu vei gasi hoteluri, restaurante, baruri sau cluburi. Nu exista nici macar salvamar sau punct de prim ajutor iar singurul loc in care se poate manca e o cherhana. Vei gasi in schimb o plaja superba, pustie, in care singurele zgomote sunt produse de pescarusi si valurile marii.

Este ideal sa vii cu cortul deoarece cea mai apropiata unitate de cazare se afla in Navodari iar accesul pana aici nu e tocmai facil. Si pentru ca am pomenit de acces, de regula se ajunge aici dinspre Navodari pe drumul spre Corbu, apoi dreapta in capatul comunei (exista si un indicator) si se urmeaza drumul pana la Vadu. Din Vadu se urmeaza drumul pana in dreptul unei fabrici unde se face dreapta (spre sud) si se merge pe un drum de beton (mare atentie, acesta are o singura banda pentru ambele sensuri si niste refugii pentru evitarea celor din sens opus). Drumul de beton se continua cu unul de pamant si nisip ce la un moment dat incepe sa mearga de-alungul plajei Vadu. Pe dreapta se afla locuri de “parcare” iar daca se merge mai in fata se ajunge la cherhanaua de care vorbeam. Drumul nu este unul foarte grozav, se recomanda un vehicul 4×4, dar cu ceva atentie se poate ajunge cu orice autoturism daca nu a plouat inainte – in caz de ploaie un autoturism 4×4 este obligatoriu.

Mancarea – dupa cum ziceam pe drum se gaseste o cherhana un se serveste – bineinteles – doar peste. Preturile sunt peste ce te-ai astepta sa vezi intr-un asemenea loc insa merita fiecare banut caci mancarea este excelenta, la fel si limonada iar muzica chillout e numai potrivita dupa o zi de stat la plaja.

Apa – in perioada in care Mamaia era invadata de alge, aici nu vedeai niciuna. Apa e foarte limpede, iar ocazional poti vedea bancuri de pesti foarte aproape de mal precum si pescarusi aflati in plin sezon de vantoare.

Oamenii – chiar daca am mai vazut peturi aruncate, lumea e mai civilizata pe-aici. Se vine exclusiv cu cortul sau rulota iar nudismul e la el acasa. Din fericire plaja e foarte pustie in timpul saptamanii iar in weekend, chiar daca se mai aduna lume, este departe de aglomeratia din statiuni.

Un amanunt important – Plaja face parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, ceea ce inseamna ca accesul este interzis iar amenda se situeaza pe la 170 ron/persoana iar daca esti prins cu masina pe plaja amenda urca pana la 3000 ron. Se poate lua un permis de acces de la sediul Rezervatiei, din Tulcea – asta pentru cine vine din acea parte sau se planuieste o sedere mai lunga. In patru zile de stat nu am fost vizitati de Garda de Mediu, dar am inteles de la cei de pe-acolo ca vin destul de des la impartit amenzi.

In final, daca decideti sa veniti aici, va rog, nu lasati gunoaie in urma si nu faceti galagie…pentru asta exista Mamaia. Acesta este un loc exclusiv pentru cei ce vor sa se bucure de natura.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Etichete

Calendar

December 2017
M T W T F S S
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031