Tenerife

Tenerife G_20100808_0161 In pregatirea concediilor viitoare nu pot sa nu imi aduc aminte cu deosebita placere de concediul din Tenerife din August 2010. S-a dovedit a fi o experienta bogata in lucruri noi si deosebite.

Daca vreti sa incercati aceasta destinatie de vacanta, zborul fiind destul de lung si implicit costisitor, este bine sa “vanati” ofertele companiilor aeriene si sa rezervati biletele din timp, cu mai multe luni inainte. De asemenea fiind vorba de o insula mare, cu infrastructura foarte dezvolatata (autostrada acopera mare parte din teritoriu) este oportun sa va ganditi la a inchiria o masina pentru a va deplasa usor.


View Larger Map

Plajele sunt variate, plecand de la plaje cu nisipul negru (vulcanic) si pana la plaje cu nisip auriu adus din Sahara, mai multe detalii aici.

Loro Parque este una din cele mai mari atractii din Tenerife. Aici puteti vedea o colectie impresionanta de plante, pasari, mamifere si pesti si de asemenea puteti admira spectacolele cu delfini si balene ucigase, totul intr-un decor deosebit:

O alta atractie deosebita a insulei Tenerife este parcul acvatic Siam Park, un paradis pentru copii dar si pentru adulti. Puteti alege intre a lenevi plutind intr-un colac pe “Lazy River”, intre a incerca senzatii tari pe tobogane abrubte sau incolacite sau a “infrunta” valurile artificiale inalte de pana la 3m:


Teide – al 3-lea vulcan ca inaltime din lume (3700m), inclus in patrimoniul UNESCO, ofera un peisaj deoesbit si merita sa ii alocati cel putin o zi intreaga. Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul Wikipedia.

Daca nu aveti rau de mare va puteti aventura intr-o plimbare cu catamaranul in incercarea de a vedea delfini/ balene. Noi am incercat dar nu am prins o zi prea buna, marea fiind agitata:

A fost un concediu plin, deosebit, imbinand plaja cu vizitele la diferitele obiective, nu putine la numar. Daca aveti mai mult timp puteti incerca sa vizitati, pe langa Tenerife, si celelalte insule din arhipleagul Insulelor Canare:


View Larger Map

Comments are closed.

Etichete

Calendar

December 2017
M T W T F S S
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031